İslahiye'nin Gizli Hazineleri Öğrencilerle Buluştu

İslahiye'nin Gizli Hazineleri Öğrencilerle Buluştu
İslahiye'de bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'ni 30 mimarlık öğrencisi ziyaret etti.

Gaziantep Üniversitesi mimarlık öğrencileri, İslahiye'deki Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi ile Tilmenhöyük Arkeoloji Parkı'nı gezerek tarihi ve kültürel değerleri yerinde inceledi.

Yesemek Açık Hava Müzesi ve Tilmenhöyük Ziyareti

Gaziantep Üniversitesi Mimarlık ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Esra Demircioğlu öncülüğünde, 30 mimarlık öğrencisi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, 3 bin 300 yıllık geçmişe sahip Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi ile Tilmenhöyük Arkeoloji Parkı'nı ziyaret etti.

Gezinin Amacı ve Önemi

Dr. Esra Demircioğlu, "Öğrencilerimiz ile Tilmenhöyük ve Yesemek'i deprem sonrasında ziyaret etmekti. Öğrencilerimiz bu alanları gezip, görüp tanımalarını ve en önemlisi bu alanların önemini fark edebilmelerini sağlamak adına bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz bu değerlerimizi tanıtmak, bu alanları fark etmeleri, değerini anlamalarına aracı olmaya çalıştık" dedi.

Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi

Yesemek Açık Hava Müzesi, 110 dönüm alan üzerine kurulu olup, Hitit İmparatorluğu döneminden kalma heykel atölyeleri ve taş ocağı alanlarını içermektedir. Öğrenciler, burada tarih ve mimarinin buluştuğu alanları keşfetme fırsatı buldu.

Tilmenhöyük Arkeoloji Parkı

Tilmenhöyük, bölgedeki önemli arkeolojik sit alanlarından biri olup, tarih öncesi dönemlerden kalma buluntularla doludur. Öğrenciler, Tilmenhöyük'ün arkeolojik kazı alanlarını inceleyerek, yerinde bilgi edinme şansı yakaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.