İslahiye'de Leylekler, Minare Onarımını Durdurdu

İslahiye'de Leylekler, Minare Onarımını Durdurdu
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki caminin minaresindeki alemin düştüğü yere geçen yıl yuva yapan leylek, bu yıl da aynı yeri mesken tuttu.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, depremde hasar gören caminin minaresine geçen yıl yuva yapan leylek, bu yıl da aynı yere yuva yapınca minarenin onarımı tekrar ertelendi.

Minarenin Onarımı Ertelendi

Geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki tarihi Yesemek Mahallesi'nde bulunan caminin minaresine ait alem hasar görüp yıkıldı. İlkbaharda kente gelmeye başlayan leyleklerden biri, alemin yerine yuva yaptı. Bu nedenle minarenin onarımı ertelendi.

Bu yıl da minarenin tadilatı için çalışmalara başlandığı sırada, leylek yeniden aynı yerde yuva yaptı.

Yesemek Camisi İmam Hatibi Ömer Güneş'in Açıklamaları

Yesemek Camisi İmam Hatibi Ömer Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde camiye ait minarenin aleminin düştüğünü ve bölgeye göç eden leyleklerden birinin buraya yuva yaptığını anlattı. Leyleğin belirli zamanlarda gidip tekrar aynı yere geldiğini belirten Güneş, bir defasında şiddetli rüzgardan yuvanın aşağıya düşüp dağıldığını, ancak leyleğin yılmadan aynı yere tekrar yuva yaptığını aktardı.

Her yıl aynı yere yuva yapan leyleğin varlığından memnun olduklarını söyleyen Güneş, "Minareye yerleşen bu leyleği mahallemizde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'nden dolayı 'Hitit leyleği' olarak adlandırdık. Şu anda mahallemizi sembolize etmektedir." ifadelerini kullandı.

Minarenin Onarımı Leylekler Göç Ettikten Sonra Yapılacak

Yesemek Camisi Müezzini Celal Güneş de leyleğin bu yıl da aynı yere yuva yaptığını belirterek, "İlçe Müftülüğünce yıkılan minare aleminin yeniden yapılması için harekete geçilmişti aslında. Ancak alemin leylekler göç ettikten sonra yerleştirilmesi için talepte bulunduk. Bu da uygun görüldü." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.