İslahiye’de Kuduz Karantinası Devam Ediyor

İslahiye’de Kuduz Karantinası Devam Ediyor
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kuduz vakalarının tespit edilmesinin ardından başlatılan karantina uygulamaları devam ediyor.

İki mahallede başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşlar, yetkililerin müdahalesiyle aşılandı ve mahallelerde karantina ilan edildi.

Kazıklı Mahallesi’nde Kuduz Karantinası

Kazıklı Mahallesi'nde 12 Şubat’ta başıboş köpeklerin mahalle sakinlerine saldırması üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yakalanan köpekleri Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne incelemeye gönderdi. İnceleme sonucunda köpeklerde kuduz virüsü tespit edildi ve mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Yolbaşı Mahallesi’nde Yeni Kuduz Vakası

24 Mayıs'ta Yolbaşı Mahallesi’nde de benzer bir durum yaşandı. Vatandaşlara saldıran köpeklerin de kuduz olduğu tespit edildi ve mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Her iki mahallede de girişlere "Bu mahallede kuduz vakası görülmüştür" yazılı tabelalar asıldı.

Karantina ve Aşılama Çalışmaları

İslahiye Belediyesi, kuduz vakası tespit edilen mahallelerde 6 ay sürecek bir karantina uygulanacağını duyurdu. Bu süreçte gerekli tüm tedbirler alındı. Köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşlara İslahiye Devlet Hastanesi’nde kuduz aşısı yapıldı. Ayrıca, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki hayvanları aşılama çalışmalarına başladı.

Geniş Çaplı Önlemler

Mahallelerde hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Bölgedeki güvenliği sağlamak ve karantina kurallarına uyulmasını denetlemek amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İslahiye Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ortak çalışma yürütüyor. Kuduz vakalarının kontrol altına alınması için tüm ilgili birimler seferber edilmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.