İslahiye'de Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuşuyor

İslahiye'de Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuşuyor
İslahiye'de, Yeşilova Mahallesi'nde tamamlanan köy tipi afet konutlarının anahtarları, hak sahiplerine düzenlenen törenle verildi.

İslahiye'de depremden etkilenen aileler için inşa edilen köy tipi afet konutlarından ilk etapta tamamlananlar, hak sahiplerine teslim edildi. Yeşilova Mahallesi'nde gerçekleştirilen törenle 20 aile, yeni evlerinin anahtarlarını aldı. Tören, Kaymakam Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Kaymakam Mehmet Soylu, geçen sene 6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ilçede başlatılan afet konutları projesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Soylu, "İslahiye merkezde 4 bin 537 afet konutunu tamamladık ve bunlardan 1500'ünü hak sahiplerine teslim ettik. Bugün ise kırsalda yer alan köy konutlarından ilk etabı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Toplamda yaklaşık 1000 köy konutu planlanıyor" dedi.

Tören sırasında duygusal anlar yaşandı. Yeşilova Mahallesi'nde depremde dokuz yakınını kaybeden Gülbahar Kale, gözyaşları içinde evinin anahtarını alırken, "Bu anahtarları teslim alırken sevdiklerimizi kaybettiğimiz günleri hatırlıyorum, fakat yeni bir başlangıç için minnettarım" ifadelerini kullandı. Depremde evini kaybedip yeni evine kavuşan Şahnaz Ulusoy ise, "Çocuklarım ve ben için yeni bir başlangıç, çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.