Gaziantep İslahiye'de 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kazanın Bilirkişi Raporu Ortaya Çıktı

Gaziantep İslahiye'de 9 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kazanın Bilirkişi Raporu Ortaya Çıktı
Gaziantep İslahiye’de 9 kişinin hayatını kaybettiği feci kazanın bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda beton tankeri çekici römork sürücüsünün, aracın cinsine göre dikkatsiz, kontrolsüz ve özensiz araç kullandığı ve azami hız limitini aştığı belirtildi.

İslahiye-Hassa karayolunda 6 Mayıs'ta meydana gelen kazaya ilişkin görevlendirilen 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından bir bilirkişi raporu hazırlandı. 23 sayfalık raporda, TRT Haber'e göre, kazaya neden olan beton tankeri sürücüsü Mehmet Göğüş'ün, 6 ayrı trafik kuralını ihlal ettiği ve azami hız limitini aştığı vurgulandı.

İslahiye- Hassa karayolunda 6 Mayıs'ta meydana gelen kazaya ilişkin görevlendirilen 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma kapsamında bilirkişi raporu hazırladı.

23 sayfalık raporun detaylarına ulaşıldı. TRT Haber'de yer alan habere göre, Yolun Ağabey mahallesi kavşağındaki kaza sonrası tutuklanan beton tankeri sürücüsü Mehmet Göğüş'ün, 6 ayrı trafik kuralını ihlal ettiği, azami hız limitini de aştığına dikkat çekildi.

0x0-1716200432071.webp

HIZ LİMİTİ AŞILMIŞ

Beton tankeri çekici römork sürücüsünün, aracın cinsine göre dikkatsiz, kontrolsüz ve özensiz araç kullandığı ve azami hız limitini aştığının tespitine yer verildi. Bilirkişi raporunda, beton tankerinin kazanın olduğu noktaya yaklaşırken hız sınırının 50 kilometre olduğunu belirten trafik işareti levhasının bulunduğu, sağ şeritte ilerlemesi gerekirken sol şeritte seyrettiğine dikkat çekildi.

FREN İZİ BULUNAMADI

Tankerin takograf çıktısında kaza sırasında 90 kilometre hız yaptığının belirlendiği ve kaza yerinde beton tankerine ait fren izinin de olmadığına dikkat çekildi.

ŞOFÖR HIZ LİMİTİNİ AŞMADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Kalp, şeker ve tansiyon hastası olduğunu aktaran Göğüş, gözlerinin karardığını ve hiçbir şey hatırlamadığını iddia ederek, "Narlı ilçesinden beton maddesini yükleyip, İslahiye'de bulunan beton firmasına saat 11.00 civarında boşalttıktan sonra Pazarcık ilçesine doğru gidiyordum. Ne alkol kullandım ne de uykusuzdum. Yola çıktıktan 5 dakika sonra gözlerimin karardığını hatırlıyorum. Ben tansiyon hastasıyım düzenli olarak ilaç kullanırım. Kalp, şeker, tansiyon hastalıkları mevcuttur. Araçtaki hızım 70-80 kilometre arasındaydı. Rahatsızlandığımı düşünüyorum hiçbir şey hatırlamıyorum" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.