İslahiye BTP Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir'den Şamil Tayyar'ın "Lut Kavmi" Benzetmesine Sert Tepki

İslahiye BTP Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir'den Şamil Tayyar'ın "Lut Kavmi" Benzetmesine Sert Tepki
islahiye Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir, AK Parti'nin bir toplantısında Şamil Tayyar'ın muhaliflere "Lut kavmi artıkları" benzetmesi yapmasına sert bir şekilde yanıt verdi.

Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir, AK Parti'nin bir toplantısında Şamil Tayyar tarafından yapılan ve eleştirel seslere "Lut kavmi artıkları" benzetmesi içeren açıklamalara sert bir dille karşılık verdi. Demir, siyasi çıkarlar uğruna dini değerlerin kullanılmasına ve bireylerin ötekileştirilmesine yönelik tavırları kınadı.

Ahmet Demir'in Açıklamaları

Demir, "Merhaba sevgili hemşehrilerim. Sayın Şamil Tayyar'ın kendini eleştiren kişilere yönelik 'Lut kavmi artıkları' benzetmesi yaparak, sadece oy devşirmek için din üzerinden siyaset yapmasını ve insanları ötekileştirmesini kabul edilemez buluyorum" dedi. Siyasetin, dini değerleri ve bireylerin özgür iradesini istismar ederek yapılmaması gerektiğini vurgulayan Demir, herkesin kendi tercihine göre oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirtti.

Demir, "Din hiç kimsenin tekelinde değildir ve her bireyin gönlünde en güzel yerindedir. Seçimler biter, insanlar yüz yüze bakacak. Kötü söz ve ithamlar olmaksızın sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde kardeşçe bir seçim olması en içten dileğimizdir" ifadelerini kullandı. Her ailede siyasi farklılıkların olabileceğini, ancak bu farklılıkların toplumun çeşitliliğini ve zenginliğini oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Demir, Şamil Tayyar'a kamuoyu önünde açıklama yapması ve özür dilemesi çağrısında bulundu, "Aziz milletime saygılarımla" diyerek sözlerini tamamladı. Bu açıklama, siyasetin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda önemli bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum