YSK, Nurdağı'ndaki Seçim İtirazlarını Karara Bağladı

YSK, Nurdağı'ndaki Seçim İtirazlarını Karara Bağladı
Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi için yapılan seçim itirazlarını değerlendirerek, Yeniden Refah Partisi'nin iptal ve yeniden sayım taleplerini reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine yönelik yapılan itirazları değerlendirdi. Siyasi partilerin çeşitli talepleri üzerine toplanan YSK, bugün saat 14.00’da başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası kararını verdi.

YSK'nın İtiraz Kararları

Toplantıda, Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan seçimlerin iptali ve oyların yeniden sayılması talepleri görüşüldü. YSK, yapılan detaylı değerlendirmeler sonucunda bu talepleri reddetme kararı aldı. Kurul, alınan kararları ve gerekçelerini ilgili partilere bildirdi. YSK'nın kararları, Nurdağı ilçesindeki seçim sonuçlarının kesinleşmesi anlamına geliyor.

YSK, seçim sürecine ilişkin diğer itirazları değerlendirmek üzere yarın saat 15.00’da yeniden toplanacak. Bu toplantıda, diğer bölgelerden gelen itirazlar ele alınarak karara bağlanacak. YSK'nın itirazları titizlikle değerlendirmesi, seçim sürecinin şeffaflığını ve adaletini koruma çabasının bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum