İslahiye'de Din Görevlileri, Ramazan Ayı Öncesi Toplandı

İslahiye'de Din Görevlileri, Ramazan Ayı Öncesi Toplandı
İslahiye İlçe Müftülüğü, Ramazan ayının yaklaşmasıyla merkez ve kırsal mahallelerde görev yapan din görevlileri ve personeli ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda, camilerde yapılan hazırlıklar ve Ramazan ayı boyunca yürütülecek faaliyetler ele alındı.

İslahiye İlçe Müftülüğü, Ramazan ayının manevi atmosferini en güzel şekilde yaşatmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Sıdıka Tayyar Hatun Camisi'nde yapılan toplantı, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde görevli din görevlileri ve personelin katılımıyla gerçekleşti.

Camilerde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

İlçe Müftüsü Hasan Kıraz, toplantıda yaptığı konuşmada, asrın felaketinde birçok caminin yıkıldığını ancak yeniden yapılarak ibadete açıldığını belirtti. Kıraz, "Ramazan ayı nedeniyle camilerimizde hazırlıkların tamamlandığını ve şimdi tüm camilerimizde teravih namazları kılınacak" ifadelerini kullandı.

Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler

Kıraz, ayrıca İlçe merkezindeki 6 Şubat Şehitler Camisi ile Altınüzüm Mahallesindeki Selahaddin Eyyubi Camisinde hatimle teravih namazı kılınacağını duyurdu. Bu özel uygulama ile Ramazan ayının ruhuna uygun bir atmosfer yaratılması ve toplumun manevi birlikteliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor.

Ramazan ayı boyunca İslahiye'deki camiler, din görevlileri ve cemaat tarafından gerçekleştirilecek olan ibadetlerle, manevi bir canlılık yaşayacak. Toplantı, bu ayın önemi ve kutsallığına dikkat çekmek, aynı zamanda din görevlileri arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.