İslahiye'de Depremzedelere Ait Eşyalar Kayıp

İslahiye'de Depremzedelere Ait Eşyalar Kayıp
İslahiye'de, depremzedeler için hediye edilen ve bir örnek dairede bırakılan eşyaların ortadan kaybolması büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Eşyaların kim veya kimler tarafından alındığına dair iddialar gündemi meşgul ediyor.

Deprem felaketleri sonrası İslahiye’de evleri yıkılan vatandaşlara deprem konutları yapıldı. Bu konutlardan örnek dairelere eşyalar düzülmüştü. Daha sonra o daireler depremzedelere Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından hediye edilmişti. Bakan Özhaseki’nin örnek dairede vatandaşa hediye ettiği eşyaların alındığı ileri sürüldü. Dairedeki avizelere kadar bulamayan depremzedeler şok yaşadı.

6 Şubat 2023 deprem felaketi sonrasında İslahiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile TOKİ tarafından depremzede vatandaşlar için toplu konut yapılmıştı. 4 Şubat 2024 tarihinde kuralar çekildi.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’ten canlı yayın aracılığı ile katıldığı kura çekimi sonrasında İslahiye’de depremden etkilenen hak sahiplerinin yaklaşık üçte ikisi olan 2 bin 149 kişinin ismi belirlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, örnek dairelerdeki eşyaları kurada evin çıktığı vatandaşa hediye edeceklerini dile getirmişti. Bir vatandaş da kendisine çıkan GK 3 Zemin Kat 1 Numaralı örnek daireyi almaya gittiğinde eşyaları bulamadığını iddia etti.
Depremzede vatandaş, içeride iki adet tekli koltuk ile iki 2 adet avize kaldığını iddia etti. Depremzede vatandaş, ‘Firma görevlisine eşyaların ne olduğunu sorduğumda bana kalan iki koltuk ile avizeleri de alacaklarını söylediler. Bende kendilerine bakan beyin açıklamasını hatırlattım ama bizi ilgilendirmez cevabı aldım. Ben Buradan sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye , Toplu Konut idaresi yetkililerine, AFAD yetkililerine ve ilçemizin en büyük mülki idare amiri Kaymakamımız sayın Mehmet Soylu’ya sesleniyorum. Bakan Bey’in hediye ettiği eşyaları İslahiye’de teslimde görevli TOKİ ve AFAD yetkilileri bunları neden incelemiyor? Bu olay Yalnızca Bana teslim edilen örnek daire için mi? Yoksa diğer örnek daireler için de geçerli mi? Yani diğer örnek dairelerin de eşyaları alındı mı?
Sayın Bakanım; Sizin hediyenizi alanlar hakkında bir yaptırım uygulayacak mısınız?’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.